TERSCHELLING

  

Vakantiebungalow "de Kiekendief" West aan Zee

midden in de duinen 

en

    Vakantiebungalow Pygmalion

in het elzenbosgebied bij Midsland Noord

 

 Pygmalion

 

de Kiekendief 

 

 Voor meer informatie over De Kiekendief, klik hier

 

Voor meer informatie over Pygmalionn, klik hier

 

Voor de leukste uitjes en het lekkerste eten, klik hier

 

 

Op Terschelling kunt u bij ons huren de gezellige vakantiehuizen "Pygmalion" of "de Kiekendief".

De Kiekendief ligt midden in de duinen in West aan Zee en 7 minuten lopen van het Noordeestrand en

Pygmalion lig in het elzenbosjes gebied in Midsland-Noord, 500 m van het karakteristieke dorpje Midsland en 15 minuten lopen van het Noordzeestrand bij Midsland aan Zee.

 


Een vakantie op Terschelling begint al zodra je in Harlingen aan boord stapt van één van de veerboten die je naar het eiland brengt. De oversteek duurt bijna 2 uur met de "langzame" boot" ms de Friesland of ms de Midsland en 60 minuten met één van de snelle boten de Koegelwieck of de Tiger. Met mooi weer kun je buiten op één van de dekken genieten van het uitzicht over de waddenzee, van de vele schepen van de "bruine vloot", vissersboten, zeilschepen, vogels en met een beetje geluk zie je met laag water de zeehonden dommelen op één van de drooggevallen wadden. De boot slingert zicht tussen alle zandbanken door en je ziet het silhouet van Terschelling met de machtige Brandaris steeds dichter bijkomen. Ook binnen kun je gezellig zitten in één van de salons. Bij de bar is van alles te krijgen om de inwendige mens te versterken. Op ms de Friesland is er een speciaal restaurant waar je lekker en gezellig kunt eten.

De haven van Terschelling ligt in de enige natuurlijke baai van Nederland en op de aanlegkade is het altijd een gezellige drukte. Hier kunt je fietsen huren, staan de taxi's klaar om je naar je vakantieadres te brengen en vertrekken de bussen naar Midsland, Hoorn en Oosterend en naar West aan Zee. 

  

Terschelling is 30 km lang en maximaal 5 km breed. Er is één hoofdweg van 18 km die vanaf West-Terschelling door de dorpjes Baaiduinen, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn en Oosterend gaat. Onderweg zijn er een paar zijwegen die  naar de stranden aan de Noordzeekust gaan zoals naar West aan Zee, Midsland aan Zee, Formerum strand en naar het Heartbreak Hotel op het Oosterendse strand. Na Oosterend begint het Europese natuurreservaat de Boschplaat, waar je alleen kunt wandelen en fietsen.

 

Het Terrschellinger landschap is zeer gevarieerd. Aan de Noordzeekant zijn er allereerst de enorm brede stranden die overgaan in een prachtig  duinlandschap met veel duinmeertjes, aan de Waddenkant zijn de weilanden en tussen de duinen en de weilanden is een strook van elzenbosjes, struiken en eikenhakhout en een drietal grote bosgebieden.

Op het strand, in de weilanden, aan de waddenkust en in de meertjes in de duinen zie je heel veel vogels, zoals de typische steltlopers als grutto, wulp, tureluur en strandlopertjes, kieviten, maar ook vele ganzen- en eendensoorten als bergeend en eidereend, duizenden zilvermeeuwen, sterntjes en  mantelmeeuwen en niet te vergeten de prachtige lepelaars en bij de huisjes de fazanten. Roofvogels als bruine- en blauwe kiekendieven, valken en buizerds jagen boven de duinen. Konijntjes zijn vaste gast bij de Kiekendief en met een beetje geluk ziet u ook af en toe één van de ruim 200 reeën die op het eiland bivakkeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dorpjes zijn nog autentiek met veel boerderijachtige huizen. Vooral West-Terschelling en Midsland hebben een erg gezellig centrum met veel  winkeltjes en kroegjes en restaurants met terrasjes en mooie oude geveltjes.

Karakteristieke oude kerkjes staan er in Hoorn West-Terschelling en Midsland. Het cultuur-historisch museum "Het Behouden Huys" in West-Terschelling is absoluut een bezoek waard, evenals het wrakkenmuseum in Formerum.

 

Terschelling is een echt fietseiland. Er zijn veel fietspaden die je over het hele eiland brengen. Vooral het fietspad achter en op de waddendijk is zeer de moeite waard (hou wel rekening met de wind!). Van West-Terschelling tot Oosterend kun je op de dijk fietsen met een prachtig uitzicht op de waddenzee. Vooral met eb kun je hier duizenden wadvogels zien. Ook kun je prachtig door de duinen en bossen fietsen, langs de vele dorpjes of over de Boschplaat naar het Amelander Gat.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

klik hier voor foto's hier      wilt u contact met ons opnemen klik dan hier            

 

 

om terug te keren naar de homepage klik  hier

 

 

 

 

pbeijnes@planet.nl