klik op de foto 

 

    

 

DE KIEKENDIEF IN WEST aan ZEE

midden in de duinen op Terschelling

 

 

   

klik op de foto

 

Als u meer informatie wilt hebben kunt u contact opnemen met:

Peter Beijnes mobiel 06-51242929

email: pljbeijnes@gmail.com

 

 

De Kiekendief is geschikt voor maximaal 6 personen, is gelegen in een duinpan met een heerlijk vrij terras op het zuiden. De Kiekendief bestaat uit een gezellige woon- eetkamer met een keuken met een 4-pits gaskookplaat, een afzuigkap en een combimagnetron. Verder is er een grote slaapkamer met 2 bedden naast elkaar en zijn er 2 kleine slaapkamertjes met elk 2 stapelbedden. Er is wc en een nieuwe badkamer met een douche . Het huisje heeft verder een televisie, dvd, radio en draadloos internet. 

 

 

Ons huis "de Kiekendief" ligt in West aan Zee. Dit is een dorpje midden in de duinen met 80 zomerhuisen. Verder is er het nieuwe hotel Paal 8 en het strandpaviljoen West aan Zee. Ook de reddingsmaatschappij heeft hier een uitvalsbasis. Bij het hotel kun je ook fietsen huren, vanaf 12h30 je krantje halen en je kunt er ook lekker een kopje koffie drinken of dineren. In de meertjes vlak bij het huisje fourageren vaak lepelaars en boven het duin voor het huisje zie je bijna altijd een kiekendief jagen.

Om een indruk te krijgen hoe West aan Zee zich in de loop der tijd ontwikkeld heeft kijk eens op de website: www.westaanzeedorp.nl

 

 

Om het eiland met de fiets te verkennen is de Kiekendief een zeer aantrekkelijke uitvalsbasis. Van hieruit kun je fietsen naar het zuidwesten naar West-Terschelling (ca 6 km), via het natuurgebied "de Noordvaarder" en door het West-Terschellinger bos. Ook kun je naar de oostkant van het eiland door de duinen en het natuurgebied "de Koegelwieck"  naar "de Boschplaat (ca 12 km) of naar de dorpjes zoals Midsland (ca 3 km) en Hoorn (ca 8 km). 

 

 

 

  Voor de beschikbaarheid van de Kiekendief 2017, klik hier

 

 

     

Veel practische informatie over de Kiekendief

Veel practische informatie over de Kiekendief

 

 

De Kiekendief

Onze vakantiebungalow De "Kiekendief" ligt midden in de duinen in West aan Zee, is geschakeld aan de "Reiger" en is berekend op maximaal 6 personen. Het huisje bestaat uit een gezellige woonkamer met een keukenhoek met 4-pits gaskookplaat, een afzuigkap en een combi-magnetron, 3 slaapkamers, waarvan één met 2 bedden naast elkaar en twee met een stapelbed. Verder zijn er nog een hal, een badkamer met douche, een toilet, een schuurtje en een terras op het zuiden met veel privacy. Het huisje is volledig ingericht op lakens, dekbedhoezen en handdoeken en theedoeken na. De Kiekendief wordt verwarmd door een gashaard die ook in de winter voldoende en gezellige warmte geeft. Er zijn totaal 6 dekbedden aanwezig en ook nog een aantal dekens. Verder is er in de Kiekendief een televisie, een radio/dvd apparaat en een draadloos internetaansluiting aanwezig.

 

In welk jaargetijde je ook komt als er ook maar een beetje zon schijnt is het heerlijk toeven op het terras op het zuiden. Je hebt er heel veel privacy en doordat het zo besloten tussen de duinen ligt heb je niet veel last van de wind.

Vanaf het duin voor het huisje kun je bijna altijd een Kiekendief zien jagen, meestal een Bruine Kiekendief, maar in sommige jaren ook de Blauwe Kiekendief. 's-Avonds kunt je vanaf het duin de continu draaiende en rustgevende lichten van de Brandaris zien, genieten van de zonsondergang en de unieke sterrenhemel bewonderen.

Overdag wordt u bezocht door fazanten en konijntjes. Ook zie je regelmatig een of meer reeën lopen. In het duinmeer ten oosten van de Kiekendief fourageren heel vaak wel 8 tot 10 lepelaars naast de vele andere watervogels als aalscholvers, meeuwen, eenden en ganzen.

 

Naar het strand is het iets meer dan 5 minuten lopen, maar dan ben je ook op het breedste strand van Europa. In de zomer is het hier nooit echt druk, maar je kunt er wel "bewaakt" zwemmen. Het hele jaar door kun je strandwandelingen maken. Erg de moeite waard, maar wel zwaar is de strandwandeling richting het westen, om de punt van de Noordsvaarder en daarna over het strand langs de waddenzee naar het paviljoen "de Walvis", met een uniek uitzicht op de Waddenzee en Vlieland. Soms zwemt er een nieuwsgierige zeehond een eindje met je mee.

 

 

    

 

  

Hoe komt u bij de Kiekendief op Terschelling - Routebeschrijving

De reistijd die aangegeven wordt is de reistijd van huis tot aan de boot in Harlingen. Vandaar stapt u op de veerboot, overttocht duurt bijna 2 uur. Vanaf de haven in Harlingen is het nog 6 km naar de Kiekendief.

 

Adres Kiekendief: West aan Zee 176, 8818 HB Terschelling-West

 

 

     

 

 

 

Het weer op Terschelling

 

Weersverwachting
Terschelling-West
Meer weer in Terschelling-West

 

 

 Voor beschikbaarheid en prijzen klikt u hier en voor een fotosessie hier 

en als u met ons contact wilt opnemen via email hier

Terug naar de homepage

 

 

 

pbeijnes@planet.nl