Pygmalion in Midsland-Noord

 

 

 

 

klik op de foto

 

Als u meer informatie wilt hebben kunt u contact opnemen met:

Juliette Defoer tel. 070-3541002 of mobiel 06-515135259

email: juliette.defoer@gmail.com

 

 

 

“Pygmalion” ligt in het zogenaamd Elzenbos gebied bij Midsland Noord. Het 800m2 grootte grasveld is omgeven door elzenstruiken, een beukenhaag en een conniferenhaag en ligt daardoor zeer beschut met veel privacy.

 

Je komt de bungalow binnen in de hal en vandaar ga je naar de gezellige woonkamer met eethoek en een open keuken.

De zeer volledig ingerichte keuken is voorzien van een 4-pits gasplaat, een afwasmachine, een combi-magnetron en een koelkast met vriesvak. Voor een kopje koffie kun je je uitleven met een Nespresso-apparaat, een Senseo-apparaat en natuurlijk kun je ook dat gewone kopje koffie filteren. In de woonkamer is ook een tv, een dvd en een kleine geluidsinstallatie met tuner en cd. Via een schuifdeur kom je op het terras.

Van de woonkamer kom je ineen ruime slaapkamer met een dubbelbed, vanwaar je ook weer tv kunt kijken en veel kastruimte. Van de slaapkamer kom je in de grote badkamer met een whirlpool, dubbele wasbak, douche en toilet. Via een 2e deur kom je in de 2e ruime slaapkamer met 2 bedden naast elkaar en een bovenbed wat daar dwars op staat. Vanuit deze kamer kom je weer in de hal met een 2e toilet en een kast waarin een wasmachine ,et droger is weggewerkt. Verder is er nog een inpandige schuur. 

 

Het huisje is volledig ingericht op lakens, dekbedhoezen en handdoeken en theedoeken na. Het linnengoed kunt u ook huren.

Pygmalion heeft een cv. Er zijn genoeg  dekbedden aanwezig. 

 

In het huisje ligt een "huisreglement", wij verzoeken u dit bij aankomst te lezen.

Verder ligt in de boekenkast een multomap waarin is opgenomen de afvalwijzer, een gebruiksaanwijzing van o.a. de combi-magnetron, de geiser, de tv en het internet/wifi alsmede een  lijst met belangrijke adressen op het eiland, het busboekje, uitgaansgelegenheden, etc.etc.

 

Ook is er een gastenboek. Wij zouden het op prijs stellen als u hier uw vakantie-ervaringen, tips en opmerkingen wilt weergeven. 

 

 

 

  Voor de beschikbaarheid van Pygmalion 2017, klik hier

 

  

Voor het verhaal van Pygmalion, klik hier

Een mythe van Ovidius over een liefde voor een ivoren beeld. Pygmalion heeft een prachtig ivoren beeld van een vrouw gemaakt. Hij bewondert het vrouwenbeeld zo dat hij er verliefd op wordt. Tijdens het feest van Venus wenst hij dat de goden hem een vrouw geven: "die lijkt op mijn ivoren…" Venus verhoort zijn stille wens.

 

     

Veel practische informatie over Pygmalion

 

 

 

 

In welk jaargetijde je ook komt als er ook maar een beetje zon schijnt is het heerlijk toeven op het terras op het zuiden. Je hebt er heel veel privacy en doordat het zo beschut ligt heb je niet veel last van de wind.

 

 

 

Naar het strand is het iets meer dan 15 minuten lopen, maar dan ben je ook op het breedste strand van Europa.

Daar kun je ook een kopje koffie drinken in strandpaviljoen "de Brandfing".

In de zomer is het hier nooit echt druk, maar je kunt er wel "bewaakt" zwemmen. 

 

Het hele jaar door kun je strandwandelingen maken. Erg de moeite waard, maar wel zwaar is de strandwandeling richting het westen, om de punt van de Noordsvaarder en daarna over het strand langs de waddenzee naar het paviljoen "de Walvis", met een uniek uitzicht op de Waddenzee en Vlieland. Soms zwemt er een nieuwsgierige zeehond een eindje met je mee.

 

 

 

  

Hoe komt u bij Pygmalion op Terschelling - Routebeschrijving

De reistijd die aangegeven wordt is de reistijd van huis tot aan de boot in Harlingen. Vandaar stapt u op de veerboot, overttocht duurt bijna 2 uur. Vanaf de haven in Harlingen is het nog 6 km naar Pygmalion.

 

Met de fiets vanaf de haven:

Fiets langs de haven, volg het fietspad langs de passantenhaven en de Waddenzee tot je op de Hoofdweg komt. Ga hier rechts af en sla na ongeveer 1 km links af bij het bord naar West aan Zee. Ga meteen weer rechts af het fietspad op. Je fiets langs het meertje va Hee (waar je ook kiunt zwemmen), sla bij splitsing links af langs camping de Kooi, en volg het fietspad dat loopt tussen de duinen en de weilanden. Je komt van zelf bij een bosje en sla aan het eind links af de verharde weg op. Volg deze weg over ca 1 km. Ga bij T-splitsing rechtsaf richting Midsland en sla na 200 m links af de Noordlandweg op (op de hoek bij Zeelen). Pygmalion is  op nr.3 het eerste hek aan uw linkerhand, het middelste huis.

 

Je kunt eventueel een fiets huren bij Zeelen. Als je van de boot afkomt zie je de winkel liggen. Zij brengen ook uw bagage gratis naar Pygmalion en halen deze ook weer op op uw verzoek. Naast Pygmalion is ook een winkel van Zeelen, waar u een fiets kunt huren.

 

Met de bus

Bij de veerterminal staat bus 2 naar West aan Zee op u te wachten. Stap uit bij Halte Midsland-Noord, Rijwielhandel Zeelen. Loop naast Zeelen de Noordlandweg in en bij het eerste hek aan uw linkerhand op nr. 3 ligt Pygmalion, het middelsta huis.

 

Met de auto

Vanaf de boot de weg volgen langs de haven en bij het eerste kruispunt rechtsaf richting Midsland. Volg de hoofdweg tot Midsland, sla bij eerste afslag links af. Rij Midsland in en ga voor de kerk links af. Na ongeveer 800m kom je in Midsland-Noord. Sla rechts af bij Zeelen de Noordlandweg in. Pygmalion is bij het 1e hek aan uw linkerhand op nr.3 , het middelste huis.

 

Adres Pygmalion: Noordlandweg 3, 8891 HB Midsland-Noord

 

 

     

 

 

 

Het weer op Terschelling

 

Weersverwachting
Terschelling-West
Meer weer in Terschelling-West

 

 

 

Terug naar de homepage

 

 

 

pbeijnes@planet.nl
Verder
pbeijnes@planet.nl