Chantageasse midden in de Charente Maritime

 

 

  

     

    

De omgeving

Het Domaine de Chantageasse ligt in de Charente Maritime op een heuvel midden tussen de wijngaarden, de zonnebloem- en de koolzaadvelden op 1 km afstand van het dorpje Asnières-La-Giraud. 

 

De Charente Maritime is vooral bekend om zijn cognac en de oesterteelt aan de Atlantische kust.

De streek is licht glooiend met heel veel wijngaarden, zonnebloemakkers en prachtige bossen.

Met Chantageasse als uitvalsbasis kan deze regio uitstekend verkend worden. Op 6 km afstand ligt het leuke gezellige typisch Franse stadje Saint-Jean-d'Angély aan de rivier de Boutonne. Op 15 km afstand ligt het oude stadje Saintes aan de oevers van d Charente, één van de mooiste rivieren van Frankrijk. Via een prachtige route van 25 km door de uitgestrekte wijngaarden toert u naar Cognac, de hoofdstad van de Cognacstreek, waar in het interessante cognacmuseum alle ins en outs van het maken van de cognac en de pinau aan u worden onthuld. Hier hebben ook alle grote cognachuizen hun domicilie en u kunt er een heerlijk cognacje wegproeven.

Ook kunt u genieten van de prachtige atlantische kust. Van Chantageasse is het ongeveer 40 km rijden naar de  mooie stranden van Châtelaillon-Plage, La Palice, op de eilanden Île de Ré en  Île d'Oléron en van St-Palais-sur-Mer en Royan aan de Côte de Beauté. U bent hier midden in het centrum van de Franse oesterteelt. Ga eens heerlijk oesters eten in éen van de vele restaurantjes aan de kust. Marennes is het centrum van de oesterteelt.

U kunt een kijkje nemen in de havenstad La Rochelle met zijn gezellige oude centrum en le Vieux-Port. De eilanden Ile d'Oléron en Ile de Ré zijn absoluut de moeite waard. U kunt een oestertje weghappen in Marennes of in een van de vele restaurantjes.

Vanuit Chantageasse kunt u ook mooie fietstochten maken door de wijngaarden, door de bossen en naar de vele dorpjes en stadjes in de omgeving. Ook kunt u heerlijk golfen op de omringende golfbanen in bijvoorbeeld Saintes of Cognac.

 

 

 

 

  

    

  

 

     

 

 

De weg naar Chantageasse  

 

Chantageasse ligt ongeveer 900 km van de grens bij Breda en ca 150 km boven Bordeaux. Met de auto rijdt u tot aan Sant-Jean-d'Angély over de autoroutes. Vandaar is het nog ca 9 km naar Chantageasse. U rijdt via Antwerpen - Lille - via A1 - Parijs (ri. A10 Bordeaux volgen) - via A10  - Orléans - Tours - Poitiers - Niort - afslag 34 Saint Jean d'Angély -ri Saintes N150 volgen - na 5 km Asniëre la Giraud - voor de kerk linksaf en daarna links aanhouden - na 1 km rijdt u tegen de poort aan van Chantageasse. 

Ook met de trein is Chantageasse uitstekend bereikbaar in ca 8 uur. U neemt de Talys tot Parijs Gar-du-Nord, vervolgens met de metro of taxi naar Gare Monparnasse en vandaar de TGV naar Niort. Daar overstappen op de trein naar Sant-Jean-d'Angély, waar u op verzoek opgehaald wordt.

 

terug naar Domaine de Chantageasse         naar de slideshow

 

pbeijnes@planet.nl