De Alpenarena in de winter

 

 

 

 

 

       

 

Laax is dit jaar door het World Ski Resort uitgeroepen tot

 

"Switserland's best Ski Resort 2013

 

 

 

 

U kunt nu nog boeken voor het winterseizoen 2014-2015

  

Voor appartement Partnun klik hier

Voor appartement Laret 6 klik hier

U kunt contact opnemen met Juke Defoer

email: pbeijnes@planet.nl

mobiel: 06-51513525

 

 

 

De Alpenarena is één van de mooiste en uitgestrekste skigebieden van de Alpen. Het gebied strekt zich uit boven de wintersportplaatsen Flims, Laax en Falera.

 

  

Het gebied heeft ruim 250 km aan skipistes tot 3000m, 30 skiliften en 20 bergrestaurants. Onze appartementen liggen in Laax Murschetg praktisch naast de gondel en cabineliften die je snel naar de skipisten brengen.

 

Daarnaast zijn er in het gebied voor de snowboarders 4 snowparken en 2 halfpipes, waaronder de grootste van Europa. 70% van de pistes liggen sneeuwzeker tussen de 2000m en 3000m. Talstations zijn er in Flims, Laax Murschetg en Falera op 1100m. Ook zijn er aantrekkelijke skilaufmogelijkheden.

  

De gondellift vanuit Laax Murschetg brengt u naar het op 2228m hoog gelegen bergstation Crap Sogn Gion. Ook gaat er een cabinelift naar het op 1644m hoogte gelegen bergstation Curnius. Zodat u nooit lang in de rij hoeft te wachten. Zowel vanuit Crap Sogn Gion als vanuit Curnius kunt u het hele skigebied bestrijken van de Vorab gletcher op ruim 3000m tot La Siala op 2810m tot Cassons op de Flimserstein op 2675m.
Ervaren skiers kunnen hun hart ophalen aan de vele zwarte afdalingen en de freerideroutes. Maar er zijn ook voldoende rode en blauwe afdalingen voor de minder geroutineerde skiërs. Onderweg zijn er over het hele gebied verspreid gezellige bergrestaurantjes en berghüten. Bij Crap Sogn Gion is een groot snowpark voor de skateboarders. Vanuit Crap Sogn Gion zijn er 3 sneeuwzekere Talabfahrte naar Laax Murschetg, Flims en Falera. Tot in April kan er via deze  skipisten naar Laax, Falera en Flims geskied worden. 

  
 

 

 

 

 

     

Op de alpweide naast Casa partnun is het Schneewunderland, waar de kleintjes de eerste beginselen van het skiën worden bijgebracht.

 

In het winterseizoen zijn er veel Winterwanderwegen ook in de skigebieden. U kunt ondermeer vanuit Laax Murschetg prachtige wandelingen maken naar Falera en Ladir, naar Fidaz, bij Bargis en naar de Vorderrhein.

 

Ook zijn er aantrekelijke läupes uitgezet voor de langlaufers in Flims Waldorf, in Bargis, in Trin en in Sagogn. 

In Flims Waldorf is een overdekte kunstijsbaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  naar de foto's           terug naar homepage Zwitserland

pbeijnes@planet.nl