De Alpenarena in de zomer

 

Dat moet je een keer gedaan hebben

 

Terug naar homepagina van Laax

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

In de zomer is het ook geweldig toeven in Laax. Het weer is vaak erg mooi en de alpenflora tiert welig op de bergweiden. U kunt prachtige bergwandelingen maken, golfen op één van de uitdagende golfbanen in de buurt, tennissen, zwemmen in de Caumasee, één van de mooiste bergmeren van Zwitserland, mountainbiken over ruim 300 km aan mountainbike routes, paragliden vanaf de 2700 m hoge Flimserstein, raften in de Vorderrhein door de overweldigende Rheinschlugt, klettern tegen de immense Flimserstein op of in de klettergarten op de Segnesvlakte.

Ook een treinreis met één van de beroemde Zwitserse spoorlijnen is een onvergetelijke belevenis. Door Graubünden rijden de Glacierexpress (van Zermatt via Chur naar Davos en St.Moritz) en de Bernina Exprass (van Chur via St.Moritz naar Tirano).

Op cultuurgebied is er ook genoeg te beleven, schilderachtige oude bergkerkjes, diverse locale musea, veel concerten veelal op speciale locaties. Op 20 km van Laax ligt Chur, de oudste stad van Zwitserland met een wonderschone autovrije "Altstad".

Ook in de zomer rijdt er door het hele gebied de veelal gratis shuttlebus van Falera via Laax en Flims naar Fidaz en Bargis en zelfs brengt de shuttle u vanaf Laax Murschetg de bergen in naar Alp Nagens op zo'n 2200m.

Daarnaast  zijn er in de zomer stoeltjesliften open die u de bergen in brengen tot 2500m.

  

  

 

 

 

                

 

Golf

In de directe omgeving van Laax liggen een aantal aantrekkelijke en uitdagende golfbanen.

 

Op 8 km afstand ligt de in 2008 geopende 18 holes golfcourse van Sagogn.

De baan ligt op 700m hoogte in een dal aan de Vorderrhein. U speelt op prachtig onderhouden fairways en greens en u kunt onderweg genieten van de omringende bergen, de snelstromende Vorderrhein en lieflijke bergkerkjes die de baan omzomen. Er is een restaurant, een drivingrange, een puttinggreen en een pitching area.

 

Iets verderop op ca 30 km van Laax ligt de "Golfidylle" Brigels. Deze 9 holes baan ligt op ruim 1300m hoogte bij het leuke bergdorpje Brigels en is een echte bergbaan met veel hoogteverschillen. U speelt in een prachtig bergpanorama. Er is ook hier een restaurant, een drivingrange, een oefen area en nog drie par 3 holes. Brigels is trouwens een oud gezellig bergdorp. 

 

Op 20 km afstand ligt vlak bij Chur de 27 holes baan Domat Ems. Ook dit is een interessante en goed onderhouden aantrekkelijke baan (vooral de rode en gele lussen). U kunt hier ook lekker oefenen op het uitgebreide oefen area en driving range.

 

Boven Chur op zo'n 2000m ligt de hoogste golfbaan van Zwitserland in Arosa. De weg er naar toe is al spectaculair en u speelt ook nog in een overweldigend bergpanorama. Vooral de eerste 9 holes zijn aantrekkelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 naar de foto's                    terug naar homepage Zwitserland

 

 

 

 

Verder
pbeijnes@planet.nl